© Rootsville.eu

Doug MacLeod
Live in Europe


© Rootsville 2016

Doug MacLeod is met voorsprong de meest aangename persoonlijkheid onder de akoestische singer-songwriters….ever. Deze in eerste instantie Amerikaanse bluesman is hier in de lage landen en zelfs in gans Europa een geliefd persoon door zijn warme en van humor gespekte optredens. Bij Doug is het niet zo maar een concert dat je gaat beluisteren maar hij weet zijn fans steeds weer mee te nemen op reis doorheen boeiende en soms zeer persoonlijke verhalen.

In 2015 kregen we nog zijn ‘Exactly Like This’ te bespreken en eerder dit jaar was er ook een ‘Live’ registratie te horen van optredens tussen 2002 en 2008 maar laten we stellen dat deze ‘Live In Europe’ een meer officiële versie is van één van zijn prachtige en smaakmakende concerten. Wat ook als een pluspunt mag worden ervaren is dat je hoegenaamd niet bang hoeft te zijn dat je deze nummers onder zijn recente albums bevinden want dit is een opname die reeds dateert van 2006 waarvan er wel enkele nummers  uit de DVD zijn gehaald die’ Black & Tan Records’ uitbracht onder de noemer ‘The Blues in Me’.

Deze Amerikaanse storytellende bluesman werd geboren in New York en alvorens in Los Angeles te stranden doorzwierf hij heel wat staten. De zeventig reeds gepasserd oogt deze Doug MacLeod nog steeds veel jonger en daar zal de liefde voor het optreden wel wat mee te maken hebben. Samen met zijn slide en resonator blijft het steeds weer genieten op een concert van deze man.

Openen doet hij op dit schijfje met ‘I Want You’ en daar richt hij zich zeker en vast tot zijn schare trouwe fans. Met ‘The New Panama LTD’ krijgen we zo een typische storytellend nummer dat de sterkte uitmaakt van Doug’s optreden. Op deze song neemt hij ons mee in een verhaal waarop hij in Arkansas de legende David ‘Honeyboy’ Edwards wist te ontmoeten.

Home Cookin’ is zo één van die herkenbare en uptempo country-bluesjes waarin je alle ingrediënten kan terugvinden voor een steengoed blues nummer. Ook met ‘Turkey Leg Woman’ krijgen we een nummer waar één of ander aangenaam aan vast komt te hangen, eentje waarop je de talenten van deze fingerpickin’ artiest ten volle tot hun recht komen….this ‘Live in Europe’ it’s a masters plan!


tracks:

01 I Want You
02 Bad Magic
03 Ain't The Blues Evil
04 The New Panama LTD
05 Home Cookin'
06 Cold Rain
07 Long Time Road
08 Turkey Leg Woman
09 Masters Plan


more info:

year: 2016

artist: Doug MacLeod

label: Black & Tan Records

promotion: Blues'n'Roots (Theo Looijmans)

musician:

Doug MacLeod